Statele G7 au promis „sprijin neclintit” pentru Ucraina în războiul împotriva Rusiei

În cadrul unei întâlniri desfășurate la Napoli, miniștrii apărării din țările G7 au condamnat Rusia pentru „războiul brutal și ilegal de agresiune” pe care aceasta îl poartă împotriva...

În cadrul unei întâlniri desfășurate la Napoli, miniștrii apărării din țările G7 au condamnat Rusia pentru „războiul brutal și ilegal de agresiune” pe care aceasta îl poartă împotriva Ucrainei. Reuniunea, la care au participat și secretarul general al NATO, Mark Rutte, și ministrul apărării din Ucraina, Rustem Umerov, a subliniat sprijinul ferm oferit Ucrainei, în contextul conflictului care durează de mai bine de doi ani și jumătate, relatează dpa, citată de Agerpres.

„Condamnăm Rusia, care a adoptat o postură de confruntare și destabilizare la scară globală, recurgând de asemenea la un război hibrid și la utilizarea iresponsabilă a retoricii nucleare”, au transmis miniștrii apărării în declarația comună.

Oficialii G7 au accentuat importanța unei păci corecte și durabile, bazate pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. „Credem că G7, împreună cu partenerii internaționali, poate juca un rol semnificativ în realizarea păcii, în conformitate cu legea internațională”, se precizează în declarație.

Italia, care deține în acest an președinția G7, a găzduit această reuniune a miniștrilor apărării, din care fac parte și SUA, Canada, Regatul Unit, Japonia, Franța și Germania. Discuțiile au subliniat necesitatea de a sprijini Ucraina printr-un efort comun, cu implicarea cât mai multor țări care împărtășesc aceleași valori.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article