NASA oferă 3 milioane de dolari pentru soluții de reciclare pe Lună

NASA a lansat o competiție cu un premiu total de 3 milioane de dolari pentru a rezolva o problemă esențială în misiunile spațiale viitoare. Pe măsură ce omenirea...

NASA a lansat o competiție cu un premiu total de 3 milioane de dolari pentru a rezolva o problemă esențială în misiunile spațiale viitoare. Pe măsură ce omenirea se pregătește să exploreze din nou Luna și, în premieră, Marte, gestionarea deșeurilor devine o prioritate majoră. Competitia, numită LunaRecycle Challenge, își propune să găsească soluții inovatoare pentru reciclarea deșeurilor produse de echipaje umane pe suprafața lunară.

De-a lungul timpului, misiunile Apollo au lăsat în urmă nu doar amintiri istorice și descoperiri științifice, ci și 96 de saci de excremente umane pe Lună. Gestionarea eficientă a deșeurilor, atât organice cât și anorganice, este esențială pentru succesul bazelor lunare pe termen lung.

Reciclarea deșeurilor, esențială pentru supraviețuirea pe Lună

 

Pe lângă provocările tehnologice și științifice ale stabilirii unei baze pe Lună, gestionarea eficientă a deșeurilor este una dintre problemele majore cu care se confruntă NASA. În timpul misiunilor Apollo, astronauții au colectat urina în rezervoare și au folosit saci pentru excremente, pe care i-au lăsat pe suprafața lunară pentru a elibera spațiu pentru mostrele lunare. Dar, în misiuni mai lungi, cum ar fi cele viitoare către Marte, aceste soluții rudimentare nu vor fi suficiente.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article