România este pe primul loc în UE la decese în rîndul copiilor, din cauza bolilor respiratorii

România înregistrează cel mai mare număr de decese cauzate de afecțiuni respiratorii la copiii sub un an, cu 230 de cazuri anual, ceea ce reprezintă peste jumătate din...

România înregistrează cel mai mare număr de decese cauzate de afecțiuni respiratorii la copiii sub un an, cu 230 de cazuri anual, ceea ce reprezintă peste jumătate din totalul deceselor raportate la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat din 2021.

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat că una dintre principalele cauze ale acestei situații este lipsa educației pentru sănătate. „Adulții tineri, părinții acestor copii, sesizează foarte târziu gravitatea situației, într-o țară în care nu există un sistem formal de educare a populației în ceea ce privește sănătatea”, a declarat medicul.

În plus, Craiu a menționat că pacienții din mediul rural nu beneficiază întotdeauna de îngrijiri medicale adecvate, iar actul medical nu este la aceleași standarde în toate regiunile țării. Deși există locuri unde serviciile medicale sunt excepționale, în unele zone se aplică proceduri și protocoale doar parțial din cauza resurselor limitate.

România a raportat 324 de decese în rândul copiilor sub 15 ani din cauza bolilor respiratorii, reprezentând 42,5% din totalul deceselor înregistrate în această grupă de vârstă în Uniunea Europeană.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article