Bucătarii și angajații blocurilor alimentare ale instituțiilor de învățământ municipale, premiați de Primăria Chișinău

Bucătarii și angajații din cadrul blocurilor alimentare ale școlilor și grădinițelor din municipiul Chișinău au primit diplome și premii bănești din partea Primăriei Chișinău. Acțiunea a avut loc...

Bucătarii și angajații din cadrul blocurilor alimentare ale școlilor și grădinițelor din municipiul Chișinău au primit diplome și premii bănești din partea Primăriei Chișinău. Acțiunea a avut loc în contextul Zilei Mondiale a Alimentației, sărbătorită pe 16 octombrie, și al Zilei Internaționale a Bucătarului, care va fi marcată pe 20 octombrie.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, i-a felicitat pe cei care stau zile întregi în picioare, gătesc pentru copiii noștri și depun multă dragoste și efort în pregătirea bucatelor.

„Le-am mulțumit tuturor celor 1044 de bucătari și tuturor angajaților din blocurile alimentare care, prin munca lor dedicată, asigură zilnic mese sănătoase și echilibrate pentru copiii din cele 300 de instituțiile de învățământ din capitală. Profesionalismul lor este esențial pentru bunăstarea copiilor noștri și pentru menținerea unor standarde ridicate în domeniul alimentației, iar aceasta este o prioritate majoră a municipalității, în toate instituțiile educaționale din capitală”, a declarat edilul.

În anul școlar 2024-2025, municipalitatea asigură mese nutritive și variate pentru aproximativ 80.000 de copii, din care 39.587 de elevi din clasele I-IV care beneficiază de dejun cald, alături de alți 38.400 de copii din grădinițele municipale. Totodată, au fost implementate măsuri pentru a sprijini grupurile vulnerabile, astfel că 3.815 elevi din familii defavorizate și cei afectați de TBC beneficiază de alimentație gratuită.

„În ultimii doi ani, s-au investit peste 50 de milioane de lei în dotarea și modernizarea cantinelor școlare, ceea ce a permis creșterea calității serviciilor de alimentație”, a mai subliniat Ion Ceban.

Împreună construim un viitor mai sănătos pentru copiii noștri.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article