Spioni ruși, suspectați de plasarea unui dispozitiv exploziv într-un colet trimis în Marea Britanie

Poliția britanică pentru combaterea terorismului investighează dacă spionii ruși au instalat un dispozitiv incendiar într-un colet transportat cu avionul și care a luat foc ulterior la un depozit...

Poliția britanică pentru combaterea terorismului investighează dacă spionii ruși au instalat un dispozitiv incendiar într-un colet transportat cu avionul și care a luat foc ulterior la un depozit DHL din Birmingham, potrivit cotidianului The Guardian. Incidentul a avut loc pe 22 iulie într-un depozit din suburbia Minworth, care pregătește colete pentru livrare. Deși nimeni nu a fost rănit, pachetul a declanșat un incendiu stins rapid de pompieri și de personalul companiei.

Anchetatorii britanici suspectează că acest dispozitiv face parte dintr-o campanie mai amplă a spionilor ruși de a crea haos în Europa, după ce un incident similar a avut loc în Germania, la sfârșitul lunii iulie, când un alt colet suspect a luat foc într-un depozit DHL din Leipzig.

Ken McCallum, șeful MI5, a avertizat recent că serviciile de informații militare ruse (GRU) par să desfășoare o misiune susținută de sabotaj și atacuri incendiare în Europa. De asemenea, Thomas Haldenwang, șeful serviciului de informații intern din Germania, a declarat că un incendiu de la Leipzig putea provoca un accident grav dacă dispozitivul ar fi luat foc în timpul zborului.

Până în prezent, autoritățile britanice nu au efectuat arestări în legătură cu incidentul din Birmingham, dar colaborează cu alte autorități europene pentru a investiga posibile legături între incidentele de acest tip din Europa.

Compania DHL a declarat că și-a întărit măsurile de securitate ca răspuns la aceste incidente, iar ancheta poliției britanice continuă.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article