„Zelenski și Netanyahu, fiii lui Hitler și ai diavolului”, susține dictatorul din Nicaragua

Dictatorul pro-rus din Nicaragua, Daniel Ortega, a declanșat un nou val de critici după ce i-a atacat în termeni duri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu și pe președintele...

Dictatorul pro-rus din Nicaragua, Daniel Ortega, a declanșat un nou val de critici după ce i-a atacat în termeni duri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu și pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Într-un discurs televizat, Ortega i-a numit pe cei doi lideri „fii ai diavolului” și „urmași ai lui Hitler”, informează POLITICO.

„Guvernul israelian este condus de un prim-ministru care este fiul diavolului. De ce? Pentru că urmărește o politică de teroare și este Hitler”, a declarat Ortega, continuând: „Prim-ministrul Israelului este Hitler… la fel cum președintele Ucrainei este un alt nazist, un alt fiu al lui Hitler, care dorește să implice NATO în războiul împotriva Federației Ruse.”

Comentariile au fost făcute în timpul unei ceremonii dedicate forțelor de poliție din Nicaragua, iar președintele nicaraguan a folosit această ocazie pentru a-și reitera sprijinul pentru cauza palestiniană și opoziția față de NATO și Israel.

Aceste declarații vin în contextul în care Ortega a rupt recent relațiile diplomatice cu Israelul, numind guvernul lui Netanyahu „fascist” și „genocidar”. Nicaragua, de altfel, a susținut în mod tradițional cauza palestiniană și a recunoscut oficial statutul palestinian în 1988.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care este evreu, a avut numeroase rude care au pierit în Holocaust, ceea ce face ca atacurile lui Ortega să fie și mai șocante. De la invazia rusă a Ucrainei, Kremlinul a răspândit constant acuzații nefondate despre „nazismul” din Ucraina pentru a-și justifica agresiunea.

Ortega, care se află la putere din 2007, este considerat un dictator de către multe organizații internaționale, cunoscut pentru suprimarea opoziției politice și controlul total al instituțiilor statului.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article