Spania confiscă 13 tone de substanțe interzise destinate Rusiei

Marți, poliția spaniolă a anunțat confiscarea a 13 tone de substanțe interzise, printre care se numără „posibili” agenți pentru arme chimice, ce urmau să fie livrate Rusiei, în...

Marți, poliția spaniolă a anunțat confiscarea a 13 tone de substanțe interzise, printre care se numără „posibili” agenți pentru arme chimice, ce urmau să fie livrate Rusiei, în ciuda sancțiunilor internaționale impuse Moscovei din cauza invaziei Ucrainei. Patru suspecți, membri ai unei rețele criminale, au fost arestați sub acuzația de contrabandă cu bunuri interzise.

Operațiunea a avut loc în portul Barcelona, unde substanțele au fost descoperite într-un container, iar suspecții au fost reținuți în localități din apropiere. Potrivit autorităților, rețeaua folosea o companie administrată de cetățeni de origine rusă, care avea filiale în Rusia și alte state precum Armenia și Kârgâzstan, pentru a masca destinația finală a produselor chimice. Substanțele confiscate sunt considerate sancționate la nivel internațional, iar unele ar putea fi precursori pentru arme chimice, potrivit unui comunicat comun al poliției și autorității fiscale.

Uniunea Europeană și alte state occidentale au impus sancțiuni severe împotriva Rusiei, iar autoritățile se concentrează pe limitarea vânzărilor de produse cu dublă utilizare, care ar putea fi folosite și în scopuri militare.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article