Un bărbat înarmat a fost arestat la mitingul lui Trump din California

Un bărbat care avea mai multe arme asupra sa, una dintre ele fiind încărcată, a fost reținut de autorități sâmbătă, la un miting de campanie din California susținut...

Un bărbat care avea mai multe arme asupra sa, una dintre ele fiind încărcată, a fost reținut de autorități sâmbătă, la un miting de campanie din California susținut de Donald Trump, informează BBC.

Șeriful local a afirmat că el crede că a împiedicat o nouă tentativă de ucidere a lui Donald Trump, în timp ce a afirmat și că este imposibil de știut, în acest moment, ce voia suspectul să facă. Alți oficiali federali au afirmat însă că nu sunt dovezi în acest sens, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

Suspectul, identificat drept Vem Miller, a fost oprit de poliție la un punct de control aflat la mai puțin de un kilometru de o intrare la mitingul din Coachella Valley, California, cu puțin timp înainte de începerea mitingului, a anunțat duminică poliția.

„Am oprit probabil o altă tentativă de asasinat”, a spus șeriful comitatului Riverside, Chad Bianco, adăugând că Miller plănuia să îl ucidă pe Trump. Totuși, suspectul, care avea asupra sa o pușcă încărcată, un pistol și un încărcător de mare capacitate, a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de dolari.

„Incidentul nu a afectat siguranța fostului președinte Trump sau a participanților la eveniment”, a declarat ulterior biroul șerifului într-un comunicat de presă.

În plus, doi oficiali federali au declarat pentru CNN că în acest moment nu există dovezi care să indice că bărbatul care a fost arestat pentru posesie de arme de foc în apropierea mitingului lui Donald Trump încerca să îl asasineze pe fostul președinte, scrie News.ro.

Într-o declarație comună cu FBI și Departamentul de Justiție, Secret Service a declarat că „fostul președinte Trump nu a fost în niciun moment în pericol” la miting.

Secret Service spune că a fost informat cu privire la arestare. „Incidentul nu a avut niciun impact asupra operațiunilor de protecție. Secret Service își exprimă recunoștința față de polițiștii și partenerii locali care au contribuit la protejarea evenimentelor de aseară”, a transmis serviciul de protecție a demnitarilor.

In this article