Mai mulți pelerini români au ajuns la spital din cauza ciupercilor sălbatice pe Muntele Athos

Un grup de 11 pelerini români care vizitau comunitatea monahală ortodoxă de bărbați de la Muntele Athos din Grecia a ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Potrivit Associated...

Un grup de 11 pelerini români care vizitau comunitatea monahală ortodoxă de bărbați de la Muntele Athos din Grecia a ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Potrivit Associated Press, autoritățile din nordul Greciei au declarat că „viața niciunuia dintre bărbați nu a fost pusă în pericol”. Aceștia sunt tratați în spitale din Halkidiki, în apropiere de Muntele Athos, și Salonic.

Conform informațiilor furnizate de poliție, grupul fusese cazat la o mănăstire din zonă. După o excursie de o noapte pe munte, unde au cules și au consumat ciuperci sălbatice, pelerinii au început să se simtă rău și au fost transportați la spital.

Muntele Athos este situat pe unul dintre cele trei brațe ale peninsulei Halkidiki din nordul Greciei (provincia Macedonia), având o lungime de 60 km și o lățime variind între 8 și 12 km, cu o arie totală de 360 km pătrați. Aici se află 20 de mănăstiri ortodoxe, 12 schituri și alte forme de conviețuire monastică, adăpostind peste 1.500 de monahi ortodocși.

Muntele Athos și mănăstirile sale medievale târzii sunt o destinație populară pentru pelerinii din întreaga lume ortodoxă.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article