Vasile Tarlev promite reducerea tarifelor la gaz și electricitate cu 50% dacă devine președinte

În cadrul unui interviu la emisiunea „ПО ФАКТАМ”, Vasile Tarlev, candidat la alegerile prezidențiale, a declarat că, în cazul în care va câștiga mandatul, va reduce tarifele la...

În cadrul unui interviu la emisiunea „ПО ФАКТАМ”, Vasile Tarlev, candidat la alegerile prezidențiale, a declarat că, în cazul în care va câștiga mandatul, va reduce tarifele la gaz, electricitate și alte utilități cu cel puțin 50%.

Fostul premier a subliniat că are experiența și cunoștințele necesare pentru a negocia prețuri mai bune pentru resursele energetice, făcând referire la perioada în care, în calitate de prim-ministru, a reușit să obțină un tarif de 2 lei per metru cub de gaz, comparativ cu tariful actual de 29-30 lei.

„Dacă voi fi președinte, voi aduce prețurile la gaz la cel mult 80 lei pe gigacalorie. Am experiență internațională și acces la negocieri care pot aduce beneficii țării noastre. Nimeni nu mă va putea opri”, a afirmat Tarlev.

De asemenea, Tarlev a respins îngrijorările legate de o posibilă opoziție din partea guvernului sau a parlamentului, menționând că va apela la sprijinul popular pentru a impune schimbările necesare.

„Dacă voi negocia reducerea tarifelor cu 50%, iar guvernul sau parlamentul se va opune, voi mobiliza 100.000 de oameni și voi cere alegeri anticipate,” a adăugat el, subliniind că intenționează să lupte pentru interesul cetățenilor.

In this article