Tarlev reformează partidul „Bugetul nostru” pentru a susține independența și neutralitatea Moldovei

Fostul premier al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a declarat în cadrul emisiunii „ПО ФАКТАМ” că a decis să revină în politica moldovenească din cauza situației tot mai grave...

Fostul premier al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a declarat în cadrul emisiunii „ПО ФАКТАМ” că a decis să revină în politica moldovenească din cauza situației tot mai grave din țară și a presiunilor cetățenilor care îi cer acțiuni concrete.

„Nu am crezut că mă voi întoarce în politica moldovenească, dar, având în vedere că nu îmi este indiferent, sunt moldovean, cetățean al Republicii Moldova, aceasta este patria mea și nu pot fi indiferent”, a afirmat Tarlev.

Vasile Tarlev a subliniat că, în urma discuțiilor cu cetățenii și politicienii din țară, a ajuns la concluzia că mulți dintre liderii actuali „servesc fie America, fie Rusia, fie România, fie Uniunea Europeană sau altcuiva, dar nu Moldovei”. El avertizează că, dacă nu se iau măsuri urgente pentru dezvoltarea statului, „Moldova poate dispărea ca stat în doi-trei ani”.

Decizia fostului premier de a reveni în politică s-a concretizat prin preluarea partidului „Bugetul nostru”, pe care l-a reformat pentru a-l transforma într-un partid național, cu scopul de a promova independența, suveranitatea și neutralitatea militară a Moldovei.

„Am decis să intrăm în politică și să avem o poziție clară. Susținem independența, suveranitatea, integritatea teritorială a Moldovei, neutralitatea militară și bunăstarea poporului”, a declarat el.

Politicianul a descris dificultățile întâmpinate în înregistrarea partidului și opoziția din partea autorităților, sugerând că acestea se tem de ascensiunea sa politică.

„Am realizat că am atins un punct sensibil și că le este teamă de noi. Dacă le este frică, înseamnă că ne respectă”, a adăugat el, explicând motivul pentru care a decis să participe la alegerile prezidențiale.

Candidatul a subliniat dificultățile întâmpinate în campania electorală, afirmând că „condițiile sunt foarte dure, foarte nedemocratice și inegale pentru toți”. Tarlev a criticat discursurile despre democrație și libertate de exprimare din partea autorităților, considerându-le „doar cuvinte goale și iresponsabile”.

În ciuda acestor provocări, fostul premier a promis că va continua să lupte pentru un viitor mai bun al Moldovei. „Nu vrem să fim luați de proști, așa că lucrăm, luptăm și vom continua să luptăm”, a concluzionat el.

In this article