MAE salută sprijinul UE pentru consolidarea rezilienței Moldovei în fața ingerinței Rusiei

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a salutat astăzi adoptarea Rezoluției „Consolidarea rezilienței Moldovei împotriva ingerinței Rusiei înaintea alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional privind integrarea în UE”...

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a salutat astăzi adoptarea Rezoluției „Consolidarea rezilienței Moldovei împotriva ingerinței Rusiei înaintea alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional privind integrarea în UE” de către Parlamentul European. Documentul, adoptat cu o largă majoritate, reafirmă angajamentul ferm al Uniunii Europene de a sprijini Moldova în parcursul său european.

Rezoluția condamnă tentativele Rusiei de a destabiliza Republica Moldova prin propagandă și tactici hibride, în contextul pregătirilor pentru viitorul referendum privind aderarea la Uniunea Europeană și alegerile prezidențiale.

Ministerul Afacerilor Externe a subliniat importanța sprijinului politic oferit de Parlamentul European și a reconfirmat angajamentul autorităților moldovenești de a face față provocărilor care pun în pericol procesul democratic. Totodată, MAE a reiterat determinarea Republicii Moldova de a implementa reformele necesare pentru aderarea la UE.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article