Corupție în justiție: Procuratura Anticorupție descoperă averi nejustificate ale unui procuror și unui șef de post vamal

Procuratura Anticorupție a anunțat că, în perioada septembrie-octombrie 2024, în colaborare cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, au fost efectuate percheziții în cadrul unei cauze penale privind îmbogățirea...

Procuratura Anticorupție a anunțat că, în perioada septembrie-octombrie 2024, în colaborare cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, au fost efectuate percheziții în cadrul unei cauze penale privind îmbogățirea ilicită, conform art. 3302 din Codul penal. Urmărirea penală a fost inițiată în baza unei plângeri, având ca subiecți un procuror din Procuratura municipiului Chișinău și un șef de Post Vamal din cadrul Biroului Vamal Centru, ambii fiind soți.

Investigațiile preliminare au relevat că aceștia, din 2016 până în prezent, au dobândit prin intermediul rudelor și terților mai multe mijloace de transport de lux și un imobil în zona de elită a Chișinăului, evaluat la peste 12 milioane MDL. Valoarea cumulativă a acestor bunuri depășește semnificativ veniturile legal dobândite și declarate de către subiecți și membrii familiei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente, telefoane mobile și alte obiecte relevante pentru continuarea urmăririi penale. Ambii subiecți au primit statutul de bănuit și învinuit, negând acuzațiile, iar investigațiile continuă în stare de libertate.

Procuratura Anticorupție va desfășura acțiuni suplimentare pentru a stabili toate circumstanțele cauzei și va informa publicul despre evoluția acesteia.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article