Primarul unui oraș din Mexic a fost asasinat și decapitat

Alejandro Arcos Catalan, primarul oraşului mexican Chilpancingo, a fost ucis duminică, capul său fiind lăsat pe plafonul unui automobil, conform informațiilor furnizate de oficiali citaţi de AFP și...

Alejandro Arcos Catalan, primarul oraşului mexican Chilpancingo, a fost ucis duminică, capul său fiind lăsat pe plafonul unui automobil, conform informațiilor furnizate de oficiali citaţi de AFP și Reuters. Edilul, în vârstă de 43 de ani, își preluase recent funcția în capitala statului Guerrero, o regiune cunoscută pentru nivelul ridicat de violență.

Guvernatoarea statului Guerrero, Evelyn Salgado, a condamnat ferm asasinatul, menționând că întreaga societate locală este îndoliată și indignată de această crimă. Alejandro Moreno, președintele Partidului Revoluționar Instituțional (PRI), a amintit că, cu doar trei zile înainte, și secretarul primăriei din Chilpancingo, Francisco Tapia, fusese ucis. Ambii oficiali fuseseră în funcții de mai puțin de o săptămână.

Procuratura din Guerrero a deschis o anchetă pentru a investiga acest caz, care accentuează reputația statului Guerrero ca una dintre cele mai periculoase regiuni pentru politicieni și jurnaliști. Liderii politici au cerut ca investigația să fie preluată de procuratura națională pentru a asigura o anchetă corectă și cuprinzătoare.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

 

In this article