Tarlev denunță procesul netransparent de organizare a secțiilor de votare

Fostul prim-ministru Vasile Tarlev a lansat acuzații dure la adresa modului în care a fost organizat procesul de stabilire și aprobare a secțiilor de votare pentru cetățenii moldoveni...

Fostul prim-ministru Vasile Tarlev a lansat acuzații dure la adresa modului în care a fost organizat procesul de stabilire și aprobare a secțiilor de votare pentru cetățenii moldoveni din străinătate. 

„În opinia mea, dar și a echipei mele, procesul de stabilire, aprobare și distribuire a secțiilor de votare de peste hotare a fost făcut în mod netransparent, nedemocratic și neargumentat”, a afirmat Tarlev.

El a continuat spunând că, în contextul actual, „cetățenii noștri au fost divizați pe criterii politice”.

Tarlev a atras atenția și asupra numărului redus de secții de votare alocate în anumite țări și regiuni, inclusiv în zona din stânga Nistrului.

„Este o încălcare a Constituției, a drepturilor omului și, totodată, împărțirea oamenilor în ‘ai noștri’ și ‘ai voștri’ pe criterii politice”, a adăugat fostul premier.

Politicianul a cerut o revizuire a acestui proces, pentru a asigura echitate și acces liber la vot pentru toți cetățenii moldoveni, indiferent de locul unde se află.

In this article