Un ucrainean din Mariupol a ucis un rus care ocupase ilegal apartamentul său

Un ucrainean a înjunghiat un rus care ocupa ilegal apartamentul său din Mariupol. Bărbatul a fost reținut în urma conflictului și acuzat de crimă. Potrivit publicației ucrainiene Focus,...

Un ucrainean a înjunghiat un rus care ocupa ilegal apartamentul său din Mariupol. Bărbatul a fost reținut în urma conflictului și acuzat de crimă.

Potrivit publicației ucrainiene Focus, între ocupantul rus și rezidenții blocului s-ar fi iscat mai multe conflicte, provocate de acesta. Rusul a provocat daune materiale, ba chiar a agresat fizic și vecinii, transmite breakingnews.md cu referire la adevarul.ro

Locatarii povestesc cum rusul, venit din Vladikavkaz, spărgea geamurile apartamentelor aruncând cărămizi, și distrugea încuietorile ușilor. Atunci când a intrat într-o dispută cu unul din vecini, acesta l-a lovit pe locatar și pe soția acestuia cu o cărămidă în cap, ba chiar a asmuțit câinele spre ei.

În urma unor certuri cu locatarul ucrainean care l-a ucis, rusul ar fi scos un cuțit și a încercat să îl înjunghie pe proprietar. Acesta din urmă, pentru a se apăra, l-a înjunghiat. Vecinii susțin că au o filmare în apărarea locatarului.

Bărbatul a fost arestat și acuzat de crimă, însă vecinii reclamă faptul că autoritățile nu s-au sesizat în momentul plângerilor referitoare la vizitatorul rus.

Asediul din Mariupol

Începând din martie 2022, orașul din sud-estul Ucrainei a intrat sub asediul Rusiei, care urmărea să „dezarmeze” și să „denazifice” zona, neavând civili ca țintă. Cetățenii au rămas atunci fără apă, curent și căldură, mulți chiar au murit și de foame.

Datele arată că 20.000 de persoane au murit în timpul asediului, în timp ce mulți alții au fugit.

În decembrie 2022, rușii au demloat și teatrul din Mariupol, clădire care a adăpostit civilii în timpul conflictului, și care a devenit un simbol al asediului. 600 de persoane adăpostite în clădire au decedat, printre care și copii.

Rusia are în plan reconstruirea orașului Mariupol până în 2035, iar autorii planului susțin că populația va ajunge la 450.000 de oameni.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article