Vasile Tarlev denunță abateri grave de la procesele democratice!

În cadrul emisiunii CANDIDAT, Vasile Tarlev, a declarat că actuala campanie electorală nu respectă principiile democratice și că nu toți candidații au condiții egale. El a subliniat dificultățile...

În cadrul emisiunii CANDIDAT, Vasile Tarlev, a declarat că actuala campanie electorală nu respectă principiile democratice și că nu toți candidații au condiții egale. El a subliniat dificultățile pe care le-a întâmpinat în procesul de colectare a semnăturilor și lipsa de sprijin din partea anumitor instituții media.

„Electorala din acest an merge cu mari abateri de la procesele democratice și europene, deși pretindem că construim Europa aici”, a declarat Tarlev.

El a criticat faptul că echipa sa a fost nevoită să colecteze semnături de două ori după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a anulat inițial decizia de înregistrare.

„Suntem unicul candidat care a strâns 54.000 de semnături, în timp ce alții au strâns doar 15.000 sau 20.000”, a adăugat el.

Tarlev și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care instituțiile media tratează campania sa.

„Sunt mari incomodități în colaborarea cu mass-media. După retragerea licențelor mai multor televiziuni și radio-uri, cei care au rămas se tem să nu-și piardă licențele și ei”, a spus candidatul, menționând că echipa sa este intimidată de acest context.

În plus, fostul premier a criticat Compania TeleRadio Moldova, subliniind că instituția nu colaborează cu el și cu echipa sa, deși el însuși a susținut anterior finanțarea și dezvoltarea companiei.

„Îmi pare foarte rău că TeleRadio Moldova nu colaborează cu mine personal și cu echipa mea”, a concluzionat Tarlev.

În ciuda acestor provocări, Vasile Tarlev rămâne optimist și le-a mulțumit susținătorilor săi pentru sprijinul și răbdarea arătate pe parcursul procesului electoral.

In this article