Iranul a atacat masiv cu rachete Israelul, în seara zilei de 1 octombrie

Iranul a lansat un atac masiv cu aproximativ 200 de rachete balistice asupra Israelului pe 1 octombrie, declanșând alarme antiaeriene în toată țara. Autoritățile au închis spațiul aerian...

Iranul a lansat un atac masiv cu aproximativ 200 de rachete balistice asupra Israelului pe 1 octombrie, declanșând alarme antiaeriene în toată țara.

Autoritățile au închis spațiul aerian al țării în timpul atacului. Trei persoane au suferit răni ușoare. În rezultatul atacului iranian asupra Israelului a murit o persoană.

Consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, a spus că Teheranul a lansat aproximativ 200 de rachete balistice în total. Corpul gărzii revoluționare islamice din Iran a declarat că „dacă Israelul va răspunde la acțiunile Iranului se va confrunta cu atacuri și mai devastatoare”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a menționat că Iranul „a făcut o mare greșeală și va plăti pentru asta”.

Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv a încetat temporar să primească cât și să efectueze zboruri. La mai bine de o oră de la începutul atacului, alerta de raid aerian a fost oprită, iar locuitorilor li s-a permis să părăsească adăposturile, relatează Meduza. 

Serviciul medical național al țării a raportat că în timpul loviturii iraniene în nordul Tel Avivului a fost lovită o clădire, în rezultat 3 persoane au suferit răni ușoare. De asemenea a fost raportată o lovitură într-o casă din orașul Tel Sheva, în sudul țării. Au căzut resturi de rachete la: Tel Aviv, Dimona, Nabatim, Hora, Hod HaSharon, Beer Șeva și Rishon Letzion.

Gruparea libaneză „Hezbollah” a declarat că și ea a lansat rachete asupra Israelului. Presa israeliană a scris că atacurile au fost efectuate în mai multe valuri. Potrivit estimărilor inițiale ale portalului Jerusalem Post, Iranul a tras cel puțin 500 de rachete spre Israel.

Ulterior, publicația a ajustat această cifră – la 181 de rachete balistice.

 

sursa

In this article