VIDEO// Catastrofa meteorologică în Filipine: Taifunul Kraton aduce distrugeri

Un puternic taifun numit „Kraton” a lovit insulele nordice ale Filipinelor, provocând evacuări în masă în comunitățile de pe coastă. Înainte de sosirea taifunului, școlile au fost închise...

Un puternic taifun numit „Kraton” a lovit insulele nordice ale Filipinelor, provocând evacuări în masă în comunitățile de pe coastă. Înainte de sosirea taifunului, școlile au fost închise și transportul feroviar a fost suspendat.

Potrivit meteorologilor, taifunul a fost observat recent deasupra apelor insulei Balintang, situată în apropierea provinciilor Cagayan și Batanes. Vânturile au atins viteze de până la 175 km/h, cu rafale de până la 215 km/h.

Se așteaptă ca taifunul să se intensifice pe măsură ce se deplasează spre vest și apoi se îndreaptă către nord-est, îndreptându-se spre Taiwan. Deocamdată, nu există informații despre victime sau pagube materiale.

În fiecare an, Filipine se confruntă cu aproximativ 20 de furtuni și taifunuri, ceea ce le face una dintre cele mai vulnerabile regiuni în fața fenomenelor meteorologice extreme.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article