Tragedie în Thailanda: Peste 20 de copii morți în urma unui accident de autobuz

Peste 20 de copii au murit marți într-un tragic accident de autobuz lângă capitala thailandeză, Bangkok, potrivit unui raport publicat de BBC. Autobuzul, care transporta elevi și profesori...

Peste 20 de copii au murit marți într-un tragic accident de autobuz lângă capitala thailandeză, Bangkok, potrivit unui raport publicat de BBC. Autobuzul, care transporta elevi și profesori ce se întorceau dintr-o excursie școlară în provincia Uthai Thani, s-a răsturnat și a luat foc după ce o anvelopă a explodat.

Din cele 41 de persoane aflate la bord, 16 copii și 3 profesori au reușit să scape cu viață, însă 22 de elevi și 3 profesori rămân dispăruți. Oficialii thailandezi au declarat că zece cadavre au fost găsite în autobuzul distrus de flăcări, dar căldura intensă a împiedicat anchetatorii să intre imediat în vehicul pentru a cerceta mai multe detalii.

Autobuzul implicat în accident făcea parte dintr-un convoi de trei vehicule care transportau grupuri de copii și profesori înapoi către Bangkok. Potrivit ministrului Transporturilor din Thailanda, Suriya Juangroongruangkit, vehiculul era alimentat cu gaz natural comprimat, un tip de combustibil considerat riscant în astfel de cazuri.

Premierul thailandez, Paetongtarn Shinawatra, și-a exprimat regretul profund față de familiile victimelor și a anunțat că guvernul va acoperi toate costurile medicale și va oferi despăgubiri familiilor afectate. Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului și pentru a lua măsuri de prevenire a unor tragedii similare.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article