Vasile Bolea a sesizat CEC în legătură cu „Cetățenii Europei”, care îndeamnă ilegal aderarea la UE

Vasile Bolea a depus două plângeri noi la Comisia Electorală Centrală împotriva președintei Maia Sandu și a așa-numitei organizații „Cetățenii Europei”. Deputatul Parlamentului Republicii Moldova a remarcat că,...

Vasile Bolea a depus două plângeri noi la Comisia Electorală Centrală împotriva președintei Maia Sandu și a așa-numitei organizații „Cetățenii Europei”.

Deputatul Parlamentului Republicii Moldova a remarcat că, la inițiativa partidului de guvernare PAS, condus de președintă, în mai multe localități din țară circulă persoane care se identifică drept membri ai acestei organizații. Agitatorii îndeamnă cetățenii să voteze pentru aderarea la UE la referendumul viitor.

„Conform legii, organizațiile civice nu pot participa activ în campania pentru referendum, deci nu au dreptul să desfășoare campanii de agitație. În plus, schema netransparentă de finanțare a acestei activități ridică multe semne de întrebare”, a spus Vasile Bolea.

Deputatul a cerut sancționarea celor implicați și a depus o solicitare oficială la CEC. Totodată, el continuă să denunțe utilizarea abuzivă a resurselor administrative de către președinta Maia Sandu pentru interesele sale politice.

De exemplu, Bolea a evidențiat mitingul electoral organizat de Maia Sandu pe 20 septembrie, în parcul Teatrului de Operă și Balet, la care au participat numeroși funcționari de stat, inclusiv președintele Parlamentului Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean și alți membri ai guvernului.

„În timp ce cetățenii abia fac față problemelor zilnice, PAS cheltuiește resurse publice considerabile pentru campaniile sale electorale. Da, PAS a abuzat de resursele administrative în toate campaniile lor, dar niciodată nu au făcut-o atât de deschis, pe față și la o asemenea scară”, a declarat Bolea.

Deputatul cere ca CEC să-și îndeplinească, în sfârșit, atribuțiile și să intervină în fața acestor abuzuri.

In this article