Detenție pe viață pentru bărbatul care și-a violat fiica vitregă de 11 ani

Grație eforturilor procurorilor, la 26 septembrie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care bărbatul ce sistematic și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă în vârstă de 11 ani,...

Grație eforturilor procurorilor, la 26 septembrie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care bărbatul ce sistematic și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă în vârstă de 11 ani, lăsând-o însărcinată, a fost recunoscut vinovat pentru mai multe episoade de viol, comis cu bună știință asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, care este și membru de familie ” (infracţiunea prevăzută de art. 171 alin. (3) lit. b) Cod penal). Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de detențiune pe viață, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Reamintim că anume această pedeapsă a fost solicitată de procurori în timpul dezbaterilor judiciare.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părții vătămate a prejudiciului moral în sumă de 500 000 lei.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, în perioada lunilor martie-iulie 2023, inculpatul, aflându-se la domiciliul concubinei, amplasat într-un sat din centrul țării, acționând cu scopul satisfacerii poftei sexuale cu fiica ultimei, în vârstă de 11 ani, impunându-și autoritatea și abuzând de vulnerabilitatea minorei, al cărei unic reprezentant legal la acel moment era plecat în afara țării, perioadă de timp în care minora se afla în grija, protecția și educarea învinuitului, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede, a aplicat în privința ei constrângerea fizică, intrând în raport sexual forțat.

Inculpatul și-a recunoscut parțial vinovăția în comiterea faptei imputate.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article