Papa Francisc avertizează că suntem pe cale să distrugem lumea prin războaie și cheamă la pace

Într-un mesaj pregătit pentru închiderea întâlnirilor pentru pace de la Paris, Papa Francisc a declarat că „suntem pe cale să distrugem lumea” din cauza conflictelor actuale. Suveranul pontif...

Într-un mesaj pregătit pentru închiderea întâlnirilor pentru pace de la Paris, Papa Francisc a declarat că „suntem pe cale să distrugem lumea” din cauza conflictelor actuale. Suveranul pontif a adresat un apel urgent liderilor politici: „Opriți războiul! Opriți războaiele!”. El a subliniat că este esențial să ne oprim „cât încă mai este timp”.

Papa a afirmat că „trebuie să ne rugăm pentru pace”, subliniind riscurile extinderii conflictelor: „Riscul ca numeroase conflicte să se extindă periculos în loc să înceteze este mai mult decât concret”.

În mesajul său, el a deplâns că „prea adesea, în trecut, religiile au fost folosite pentru a alimenta conflictele și războaiele, un pericol care astăzi încă este iminent”, și a subliniat necesitatea de a îndepărta religiile de tentația de a deveni „un instrument care alimentează naționalismul, etnicitatea, populismul”.

Referindu-se la întâlnirile de la Sant’Egidio, intitulate „Să ne imaginăm pacea”, Papa a declarat că „într-o lume ce riscă să fie sfâșiată de conflicte și războaie, munca credincioșilor este inestimabilă pentru a arăta viziunile asupra păcii și a stimula fraternitatea și pacea între popoare pretutindeni în lume”.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article