Noul ministru de interne al Franței, Bruno Retailleau, propune reforme drastice în legislația imigrației

Bruno Retailleau, noul ministru de interne al Franței, a declarat că intenționează să stabilească o „alianță cu marile țări europene” care doresc să întărească legislația împotriva imigrației și...

Bruno Retailleau, noul ministru de interne al Franței, a declarat că intenționează să stabilească o „alianță cu marile țări europene” care doresc să întărească legislația împotriva imigrației și să schimbe normele europene, informează marți EFE. Într-un interviu acordat postului de radio Europa 1, Retailleau, o figură proeminentă a dreptei dure din guvernul premierului Michel Barnier, a subliniat necesitatea reformării directivei europene privind expulzările, considerată „complet depășită” și necorespunzătoare amenințărilor actuale.

Retailleau a menționat că acum există o „aliniere a planetelor” în peisajul politic european, favorabilă realizării acestor reforme, evidențiind acțiunile recente ale guvernului german care a expulzat 28 de afgani, în contrast cu politica Franței.

Printre propunerile sale, Retailleau a anunțat intenția de a revoca o circulară din 2012 care permite intrarea în legalitate a aproximativ 30.000 de persoane aflate în situație ilegală. De asemenea, el dorește să limiteze beneficiile Ajutorului Medical de Stat (AME) pentru persoanele fără acte și să reintroducă infracțiunea de ședere neregulamentară, anulată în timpul președinției lui François Hollande.

Ministrul a subliniat, de asemenea, că va crește semnificativ procentul ordinelor de expulzare puse în aplicare, care în prezent este de doar 7%. Deși nu a stabilit un obiectiv precis, a recunoscut că implementarea acestor ordine depinde de sistemul judiciar.

Într-un alt interviu la postul TF1, Retailleau a declarat că imigrația în masă nu reprezintă o oportunitate pentru Franța sau pentru migranții care se află în pericol.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article