Permisele moldoveneşti vor putea fi convertite mai uşor în Franţa

Autoritățile din Moldova și Franța vor converti reciproc permisele de conducere. Membrii Guvernului de la Chișinău aprobă la ședința de miercuri, 25 septembrie, înțelegerea dintre cele două state....

Autoritățile din Moldova și Franța vor converti reciproc permisele de conducere. Membrii Guvernului de la Chișinău aprobă la ședința de miercuri, 25 septembrie, înțelegerea dintre cele două state.

Documentul a fost semnat la Paris, pe 12 iulie 2024. Ministerul Afacerilor Externe va notifica, după decizia Executivului de la Chișinău, autoritățile franceze despre aprobarea acordului, transmite breakingnews.md cu referire la realitatea.md.

Prin intermediul înțelegerii, autoritățile își propun astfel să simplifice procedurile, pentru titularii documentelor eliberate în Moldova sau Franța. Potrivit declarațiilor făcute anterior de către ministrul Afacerilor Interne Efros, ambele state vor beneficia urmare a semnării documentului.

Actualmente, Republica Moldova are semnate acorduri privind convertirea permiselor cu mai multe state, printre care Turcia, Lituania, Italia, Albania, Spania, negociază documente similare cu guvernele altor țări și a emis o declarație comună de intenție cu Germania, privind transcrierea acestor tipuri de documente.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article