Temuta rachetă nucleară „Satan II” a explodat în Rusia

O rachetă nucleară RS-28 Sarmat, supranumită „Satan II”, a explodat în timpul testelor dintr-o mină din Rusia. Racheta a explodat în în timpul unui test în Plesetsk, Rusia,...

O rachetă nucleară RS-28 Sarmat, supranumită „Satan II”, a explodat în timpul testelor dintr-o mină din Rusia.

Racheta a explodat în în timpul unui test în Plesetsk, Rusia, a anunțat proiectul OSINT MeNMyRC, publicând imagini din satelit, transmite breakingnews.md cu referire la stirileprotv.ro.

Canalul MeNMyRC, care îl citeaază pe analistul MT Anderson, a redat imagini din satelit de la locul în care a avut loc explozia, care a provocat ulterior un crater uriaș.

Craterul imens ar indica faptul că o rachetă a explodat în propriul său depozit, distrugând locul de testare. Incendiul din zona sitului de testare a fost detectat de sateliții NOAA-20 și SUOMI NPP.

Al patrulea eșec nuclear al Rusiei

Un avion de recunoaștere american Boeing RC-135S Cobra Ball a decolat de la o bază americană din Alaska pentru a observa testele Sarmat, a declarat MeNMyRC, citând datele FlightRadar24. Cu toate acestea, acesta nu a înregistrat lansarea, se arată în raport.

Expertul consideră că este posibil ca explozia să nu fi avut loc direct în timpul lansării, ci, de exemplu, în timpul procesului de încărcare a combustibilului.

Anterior, presa din Occident a raportat cinci teste de lansare Sarmat, dintre care patru au eșuat.

Pel mai lung zbor de testare al Sarmat a durat puțin peste două minute: racheta a zburat puțin peste 35 de kilometri înainte de a pierde controlul și de a se prăbuși. Singura lansare reușită a rachetei ar fi avut loc la 20 aprilie 2022.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article