Tragedie în Iran: O explozie de gaz într-o mină de cărbune a ucis cel puțin 51 de persoane

O explozie de gaz dintr-o mină de cărbune din Iran a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit 20, scrie BBC. Din primele informații reiese că...

O explozie de gaz dintr-o mină de cărbune din Iran a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit 20, scrie BBC. Din primele informații reiese că explozia ar fi fost cauzată de o scurgere de gaze de mina de cărbune situată în estul Iranului.

Explozia care a dus la moartea a cel puțin 51 de oameni s-ar fi produs în două blocuri ale minei din Tabas, la 540 km sud-est de capitala Teheran, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

Guvernatorul Khorasanului de Sud, Javad Ghenaatzadeh, a declarat că în momentul exploziei erau 69 de muncitori în blocuri, mai scrie sursa citată. Guvernatorul a declarat: „A avut loc o explozie și, din păcate, 69 de persoane lucrau în blocurile B și C ale minei Madanjoo. În blocul C erau 22 de persoane, iar în blocul B erau 47 de persoane”.

În acest moment, rămâne neclar câte persoane sunt blocate în mină.

Explozia a avut loc, sâmbătă, la ora locală 21.00. Președintele Masoud Pezeshkian a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

In this article