VIDEO// Regiunea Emilia-Romagna din Italia, lovită de noi inundații severe: Peste 1.000 de persoane evacuate

Regiunea Emilia-Romagna din nord-estul Italiei se confruntă din nou cu inundații severe, pentru a treia oară în ultimele 16 luni, cauzate de ploile torențiale aduse de ciclonul Boris....

Regiunea Emilia-Romagna din nord-estul Italiei se confruntă din nou cu inundații severe, pentru a treia oară în ultimele 16 luni, cauzate de ploile torențiale aduse de ciclonul Boris. Peste 1.000 de persoane au fost evacuate, iar două persoane sunt date dispărute.

Orașul Faenza a fost cel mai grav afectat, cu râuri care s-au revărsat și au inundat casele. Pompierii, ajutați de elicoptere, au salvat oameni de pe acoperișurile locuințelor. De asemenea, autoritățile au emis avertizări de inundații și alunecări de teren pentru estul regiunii, cu măsuri preventive ce includ închiderea școlilor, bibliotecilor și parcurilor.

În orașele din regiunea centrală Marche, inundațiile și alunecările de teren au provocat închiderea drumurilor și întreruperea traficului feroviar. Universitatea din Bologna a anulat cursurile și examenele din cauza condițiilor meteo periculoase.

Ploile intense, care au adus până la 300 mm de apă în unele zone montane, au cauzat o creștere rapidă a nivelului râurilor, iar locuitorii au fost sfătuiți să evite subsolurile și să se refugieze la etajele superioare ale caselor.

Regiunea Emilia-Romagna încă resimte efectele inundațiilor catastrofale din mai 2023, când 13 persoane au murit și mii de locuințe au fost distruse, provocând pagube de miliarde de euro.

In this article