Vineri începe campania electorală

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie începe vineri, 20 septembrie, adică cu o lună până la scrutin. Cei patru candidați înregistrați până...

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie începe vineri, 20 septembrie, adică cu o lună până la scrutin. Cei patru candidați înregistrați până acum în cursa prezidențială, dar și cei 10 participanți la referendum pot desfășura dina ceastă zi acțiuni de agitație electorală, transmite IPN.

20 septembrie este și ultima zi în care grupurile de inițiativă pot să prezinte la Comisia Electorală Centrală listele de subscripție cu semnături în susținerea candidaților desemnați la funcția de președinte.

Până acum, în competiția electorală au fost înregistrați patru candidați: fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, susținut de Partidul Socialiștilor, președinta țării, Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune Solidaritate, fostul primar al municipiului Bălți, Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru, și ex-premierul Vasile Tarlev, desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei.

În proces de examinare sunt listele de subscripție aduse de către ex-premierul Ion Chicu, fosta bașcană Irina Vlah, fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase, fostul procuror anticorupție, Victoria Furtună, și istoricul Octavian Țîcu, susținut de Blocul „Împreună”.

Ținând cont de tot au fost înregistrate 13 grupuri de inițiativă, vineri la CEC mai pot fi aduse semnăturile în susținerea a patru potențiali candidați la prezidențiale.

20 septembrie este și ultima zi în care se poate depune cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum. Până acum au fost înregistrați 10 participanți la referendum, doi dintre care cu opțiunea „Nu”, iar ceilalți cu opțiunea „Da”.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article