Fermierii protestează în fața Președinției pentru sprijin în contextul secetei

Astăzi, 19 septembrie, fermierii s-au adunat în fața Președinției R. Moldova pentru a protesta și a solicita sprijin din partea autorităților, în contextul secetei care le-a afectat roada...

Astăzi, 19 septembrie, fermierii s-au adunat în fața Președinției R. Moldova pentru a protesta și a solicita sprijin din partea autorităților, în contextul secetei care le-a afectat roada și veniturile. Cu toate acestea, manifestanții nu au reușit să intre în clădire, întrucât nu au găsit solicitarea lor înregistrată, conform spuselor agricultorilor.

În ciuda dificultăților întâmpinate, agricultorii au recurs la ironii, afirmând că cererea a fost trimisă „cu porumbei” sau că ar fi fost gestionată de ministrul Digitalizării, Dumitru Alaiba. Reprezentantul Președinției a ieșit de mai multe ori pentru a solicita clarificări despre întrevederea solicitată cu președinta. În același timp, fermierii își doresc să ajungă și în Parlament pentru a-și exprima nemulțumirile.

Pe de altă parte, fermierii refuză să discute cu ministrul Vladimir Bolea, cerând în mod vehement demisia acestuia. Sergiu Stefanco, unul dintre liderii lor, a sugerat președintei să-l numească pe Bolea reprezentant al Moldovei în Kiribati, țară insulară din Oceania, care a stabilit recent relații diplomatice cu Moldova.

Video: Realitatea.md

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article