Ucrainenii au atacat cu drone un depozit de rachete din Rusia

Miercuri, un atac cu dronă al Ucrainei a dus la un incendiu major și a forțat evacuarea parțială a locuitorilor din regiunea Tver, Rusia. Potrivit Reuters, resturile unei...

Miercuri, un atac cu dronă al Ucrainei a dus la un incendiu major și a forțat evacuarea parțială a locuitorilor din regiunea Tver, Rusia. Potrivit Reuters, resturile unei drone distruse au provocat un incendiu în orașul Toropets, situat în partea vestică a regiunii Tver. Guvernatorul Igor Rudenya a declarat pe Telegram că pompierii luptă pentru a stăpâni focul, fără a specifica detalii despre ceea ce arde.

În plus, unitățile ruse de apărare aeriană sunt încă angajate în respingerea unui „atac masiv cu dronă” deasupra orașului. Toropets, un oraș cu o istorie de 1.000 de ani și o populație de aproximativ 11.000 de locuitori, a fost menționat într-un raport din 2018 ca având un arsenal pentru depozitarea de rachete și muniție, cu un stoc estimat la aproximativ 30.000 de tone.

În alte regiuni, șapte drone ucrainene au fost distruse deasupra regiunii Smolensk, conform guvernatorului Vasily Anokhin. Alte 14 drone au fost doborâte deasupra regiunii Briansk și câteva deasupra regiunilor Oryol și Tula. Reuters nu a putut verifica aceste rapoarte în mod independent, iar Ucraina nu a comentat imediat atacurile.

Kievul a declarat anterior că atacurile sale vizează infrastructura militară, energetică și de transport esențială pentru eforturile de război ale Rusiei. De asemenea, Ucraina a intensificat atacurile cu drone pe teritoriul rus pe măsură ce și-a sporit producția internă de drone. Cel mai mare atac cu drone al Ucrainei a avut loc în capitala rusă în septembrie, provocând distrugeri semnificative și perturbând zborurile pe aeroporturile din Moscova.

 

 

In this article