VIDEO// Primele imagini șocante cu pagerele care explodează în Liban

Zeci de dispozitive individuale de comunicare ale membrilor Hezbollah au explodat simultan în mai multe cartiere din Liban, în special în Beirut. În videoclipurile publicate, se observă cum...

Zeci de dispozitive individuale de comunicare ale membrilor Hezbollah au explodat simultan în mai multe cartiere din Liban, în special în Beirut. În videoclipurile publicate, se observă cum aparatele primesc un anumit semnal înainte de a exploda.

Conform informațiilor preliminare, un atac cibernetic al serviciilor secrete israeliene a provocat supraîncălzirea bruscă a bateriilor, ceea ce a condus la explozie.

Consiliul de Securitate al Israelului a ordonat miniștrilor guvernului să nu acorde declarații cu privire la explozia bateriilor din Liban.

Autoritățile libaneze sfătuiesc toți locuitorii să arunce de urgență pagerele. Se estimează că peste 500 de dispozitive au explodat ca urmare a atacului cibernetic israelian în întreaga țară.

Numărul persoanelor afectate în Liban a crescut la 1000. Potrivit videoclipurilor, înainte de explozie se auzea un apel, iar militanții luau dispozitivul și acesta exploda.

 

 

In this article