Adolescent din Ocnița, aflat în moarte clinică, resuscitat de echipa de urgență SAMU

Un adolescent de 17 ani din raionul Ocnița a fost salvat de echipa SAMU Ocnița, după ce a suferit un episod grav de insuficiență respiratorie. Pe 15 septembrie,...

Un adolescent de 17 ani din raionul Ocnița a fost salvat de echipa SAMU Ocnița, după ce a suferit un episod grav de insuficiență respiratorie. Pe 15 septembrie, la ora 12:36, ambulanța a fost solicitată de urgență pentru un băiat cu simptomatologie de „dispnee”.

Echipa specializată TIM din cadrul SAMU Ocnița a ajuns la locul intervenției în doar 10 minute. La sosire, medicii l-au găsit pe pacient inconștient, fără respirație și puls, prezentând semne de moarte clinică. Potrivit bunicii, starea tânărului s-a agravat începând cu ora 12:15, când a acuzat slăbiciune și dificultăți respiratorii. Băiatul, imobilizat la pat din cauza unei afecțiuni cronice de la vârsta de 10 ani, era sub supravegherea medicului de familie.

Echipa de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a inițiat imediat măsurile de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, restabilind cu succes funcțiile vitale ale pacientului. Ulterior, adolescentul a fost transportat la Spitalul Raional Ocnița pentru continuarea tratamentului.

Intervenția promptă a echipei SAMU Ocnița a fost esențială în salvarea tânărului, echipa fiind formată din:
– medicul de urgență Elena Guțu,
– asistentul medical Oleg Lesnic,
– conducătorul autoambulanței Vladimir Pleșca.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article