Celula de criză activată pentru 72 de ore: Ploile torențiale continuă să afecteze mai multe raioane

Premierul Dorin Recean a anunțat, în urma ședinței de la Centrul Anticriză din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, că celula de criză rămâne activă timp de 72 de ore,...

Premierul Dorin Recean a anunțat, în urma ședinței de la Centrul Anticriză din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, că celula de criză rămâne activă timp de 72 de ore, iar toate serviciile sunt mobilizate pentru a interveni în localitățile afectate de ploile torențiale.

Până în acest moment, în cele mai afectate zone au căzut între 106 și 108 mm de precipitații în decurs de 9 ore. În Bravicea și Cornești s-au înregistrat 62-64 mm, iar în nordul țării, deși inițial au căzut 30 mm, se estimează că nivelul va atinge 60 mm. Premierul a cerut autorităților să fie pregătite, întrucât ciclonul se deplasează spre nord.

Cele mai afectate raioane sunt Leova și Cantemir, dar situații complicate s-au raportat și în Ialoveni, Chișinău și Strășeni.

La ora 15:00, s-au înregistrat 138 de intervenții, dintre care 136 sunt în desfășurare. Acestea includ pomparea apei, deblocarea drumurilor și defrișarea copacilor.

De asemenea, 13 localități din trei raioane sunt parțial deconectate de la energia electrică, iar traseele R34 și R35 sunt blocate.

Codul Galben și Portocaliu de instabilitate atmosferică se menține și pentru ziua de 15 septembrie.

Autoritățile îndeamnă cetățenii să fie prudenți și să apeleze la 112 în caz de urgență.

 

In this article