Animalele de companie, mai populare decât copiii în orașele din China

După decenii de aplicare a politicii unui singur copil, China se confruntă cu o populație în continuă îmbătrânire și o scădere a forței de muncă. În ciuda încercărilor...

După decenii de aplicare a politicii unui singur copil, China se confruntă cu o populație în continuă îmbătrânire și o scădere a forței de muncă. În ciuda încercărilor guvernului de a încuraja familiile să aibă trei copii, creșterea natalității rămâne o provocare majoră. Până la sfârșitul anului, numărul animalelor de companie din orașele chineze este de așteptat să depășească numărul copiilor cu vârsta de până la patru ani, conform unui raport Goldman Sachs.

China este unul dintre cele mai costisitoare locuri din lume pentru a crește un copil, depășind țări precum Australia și Franța, conform unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Populației YuWa. Deși politica unui singur copil a fost încheiată în 2016, iar în 2021 s-a implementat o nouă schimbare, autoritățile nu au reușit să stimuleze o creștere semnificativă a natalității.

Creșterea economică din sectorul animalelor de companie reflectă o schimbare de mentalitate a generației tinere, care preferă animalele de companie în locul copiilor, datorită costurilor ridicate și a nesiguranței economice. În plus, rata natalității din China a scăzut semnificativ, atingând cea mai mică valoare de la fondarea statului în 1949.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article