Fost pompier din Chile, acuzat că a provocat incendiul fatal din orașul turistic Vina del Mar: „Îi place să fie un erou”

Un fost pompier a fost arestat luni în Chile, fiind acuzat de declanșarea unui incendiu devastator care a avut loc în februarie în orașul turistic Vina del Mar,...

Un fost pompier a fost arestat luni în Chile, fiind acuzat de declanșarea unui incendiu devastator care a avut loc în februarie în orașul turistic Vina del Mar, soldat cu 137 de morți și peste 16.000 de victime. Elias Salazar, în vârstă de 39 de ani, fost pompier voluntar și angajat al Serviciului Național pentru Prevenție și Intervenție în Caz de Dezastre (Senapred), este suspectat că a fost responsabil de unul dintre focarele care au declanșat incendiul.

Incendiul a izbucnit pe 2 februarie, în apropierea lacului Penuelas, în regiunea Valparaiso, la aproximativ 35 de km de Vina del Mar. Focarele au fost detectate simultan în mai multe locații, iar căldura extremă și rafalele puternice de vânt au accelerat răspândirea flăcărilor.

Guillermo Galvez, șeful Serviciului de Anchete al Poliției din regiunea Valparaiso, a declarat că Salazar a fost implicat activ în declanșarea incendiului și a fost identificat ca autor al focarelor. Arestarea lui Salazar urmează celor două arestări anterioare în luna mai, când alți doi suspecți, un alt pompier și un lucrător forestier, au fost reținuți pentru implicarea lor în incendiu.

Potrivit autorităților, Salazar a declarat că îi plăcea să “participe la situații de urgență”, descriind dorința sa de a fi un “erou” în fața situațiilor critice. Acesta va fi judecat pentru incendiu criminal cu intenția de a ucide.

Incendiul a provocat distrugeri semnificative în orașul Vina del Mar și a avut un impact devastator asupra comunității locale, cu multe persoane afectate și pierderi considerabile. Căldura extremă și condițiile meteorologice nefavorabile au contribuit la amplificarea incendiului.

Salazar urmează să apară în fața tribunalului marți, iar investigațiile continuă pentru a stabili toate circumstanțele implicate în declanșarea incendiului

In this article