Un alpinist român a căzut 200 de metri în gol de pe masivul Mont Blanc

Un alpinist român, în vârstă de 35 de ani, a murit în urma unei căderi tragice pe masivul Mont Blanc. Bărbatul a căzut aproximativ 200 de metri după...

Un alpinist român, în vârstă de 35 de ani, a murit în urma unei căderi tragice pe masivul Mont Blanc. Bărbatul a căzut aproximativ 200 de metri după o eroare tehnică, potrivit martorilor. Brigada de jandarmerie specializată (PGHM) din Chamonix a confirmat incidentul și a raportat că alpinistul a fost observat alunecând înainte de a cădea în gol.

Salvatorii au fost alertați de un alt alpinist care a asistat la accident și au intervenit la ora locală 08:00 cu ajutorul unui elicopter Dragon 74. Trupul victimei a fost transportat la firma de pompe funebre din Sallanches.

Decesele în masivul Mont Blanc nu sunt neobișnuite. La sfârșitul lunii august, un alt alpinist, de 52 de ani, a murit în aceeași zonă, în urma unei căderi de pietre. Defileul Goûter, pe care s-au petrecut aceste tragedii, este cunoscut pentru pericolele sale și face parte din traseul normal spre vârful montan.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article