LIVE// Briefing de presă pe tema crimei din 10 iulie în sectorul Râșcani al Capitalei

Cu referire la crima produsă la data de 10 iulie curent în sectorul Râșcani al Capitalei, astăzi, 3 septembrie, șeful Poliției Naționale Viorel Cernăuțeanu și procurorul șef interimar...

Cu referire la crima produsă la data de 10 iulie curent în sectorul Râșcani al Capitalei, astăzi, 3 septembrie, șeful Poliției Naționale Viorel Cernăuțeanu și procurorul șef interimar al PCCOCS Victor Furtună vor susține un briefing de presă.

Victor Furtună: „Cred că pentru nimeni nu este o noutate că pe caz a fost pornită o anchetă penală. Din anumite motive tactice noi nu am făcut publice anumite informații pe această cauză, pentru că riscam să dăunăm mersului urmăririi penale. La momentul actual, am ajuns la o etapă în care putem să facem unele declarații în acest sens.

Vreau să menționez că în această perioadă, oamenii legii nu au stat cu mâinile legate. S-au efectuat un volum enorm de acțiuni de urmărire penală”.

Viorel Cernăuțeanu: „Vorbim de cetățeanul turc, cunoscut deja publicului. Acesta, aflându-se în căutare internațională, a fost liderul unui grupări criminale organizate din Londra. În mediul online există o serie de articole privind crimele comise de cetățeanul sus menționat și conflictele pe care le avea cu liderul unei alte organizații criminale din Marea Britanie.

La fel, tot din mediul online, a fost posibilă extragerea unui document analitic cu referire la conflictele și incidentele comise de către acesta. Vreau să precizez că, în momentul în care el era căutat internațional, el era în Republica Moldova și deja era sub monitorizarea organelor de drept.

Deci, în luna mai 2022, el a solicitat dreptul la muncă pe teritoriul Moldovei, care ulterior i-a fost refuzat. După ce a fost reținut, acesta a depus și solicitare de azil pe teritoriul Moldovei.

Cu referire la traversarea frontierei care a avut loc sau venirea lui pe teritoriul R. Moldova, precizez că la data de 15 iunie, prin AIC, au intrat doi cetățeni străini, unul dintre care este killerul și complicele numărul unu. Acești oameni au fost preluați de o cetățeancă a R. Moldova, al treilea complice în caz, care, conform analizelor, s-a constatat că este, de fapt, și concubina complicelui unu. Anterior, aceștia au mai fost pe teritoriul Moldovei. S-a stabilit că aceștia anterior au fost fixați în unele tiruri din Chișinău, unde mergeau la trageri împreună. Complicele cu numărul trei a avut un rol aparte, inclusiv preluarea, transportarea, anumite deplasări prin Chișinău.

In this article