Tentativă de escrocherie cu “ruda implicată în accident” curmată de un taximetrist

Un bărbat de 36 de ani, angajat ca taximetrist în Chișinău, a alertat poliția și a împiedicat o tentativă de escrocherie după ce a luat un pachet suspect...

Un bărbat de 36 de ani, angajat ca taximetrist în Chișinău, a alertat poliția și a împiedicat o tentativă de escrocherie după ce a luat un pachet suspect de la o femeie care pretindea că trebuie transmis urgent unei rude implicate într-un accident rutier.

Incidentul a avut loc după ce taximetristul a preluat o comandă printr-o aplicație de transport. Femeia, care plângea și era vizibil agitată, i-a explicat că pachetul conține lucruri esențiale și o sumă mare de bani, care trebuia să ajungă la ruda sa aflată în dificultate.

După ce a primit pachetul, taximetristul a început să aibă suspiciuni și a decis să verifice informațiile. În pachet erau găsite haine și 175.000 de lei. Bărbatul a returnat pachetul femeii și a informat-o despre posibila escrocherie, în timp ce a contactat imediat Poliția pentru a raporta situația.

Poliția a ajuns la fața locului și a confirmat că era vorba despre o tentativă de înșelăciune. Autoritățile au subliniat importanța prudenței și a verificării informațiilor în cazuri similare. Cetățenii sunt sfătuiți să fie vigilenți și să contacteze imediat serviciul 112 pentru a raporta orice suspiciune de fraudă.

In this article