Cetățean azer deferit justiției: Cererea de 7.000 de euro pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție (PA) a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală a unui azer învinuit de trafic de influență. Potrivit probelor administrate, cetățeanul...

Procuratura Anticorupție (PA) a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală a unui azer învinuit de trafic de influență.

Potrivit probelor administrate, cetățeanul azer, rezident în Germania, a susținut în cadrul unei discuții cu denunțătorul că ar avea influență asupra persoanelor publice și de demnitate publică care activau în cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI și PCCOCS, în gestiunea cărora se afla o cauză penală privind organizarea migrației ilegale de către denunțător.

Străinul a spus că, în schimbul sumei de 7.000 de euro, poate determina procurorii să recalifice acuzațiile.

„Ulterior, la 8 iulie 2024, învinuitul a fost reținut în flagrant în timp ce primea mijloacele bănești solicitate, tranzacția având loc într-un apartament din Chișinău.

Prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 11 iulie 2024, acestuia i-a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, printr-o altă decizie a aceleiași instanțe, arestul preventiv a fost prelungit pentru încă 30 de zile, până pe 6 septembrie 2024”, comunică PA.

De menționat că învinuitul și-a recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede o pedeapsă de până la șase ani de închisoare sau amendă între 100.000 și 150.000 lei, iar datorită încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, limitele de pedeapsă prevăzute de lege se reduc cu o treime.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article