Metamfetamină de 5 milioane de dolari ascunsă în „pepeni”

Agenții de frontieră din Statele Unite au interceptat la granița dintre SUA și Mexic un camion care transporta metamfetamină în valoare de peste 5 milioane de dolari, ascunsă...

Agenții de frontieră din Statele Unite au interceptat la granița dintre SUA și Mexic un camion care transporta metamfetamină în valoare de peste 5 milioane de dolari, ascunsă într-un transport de pepeni verzi, scrie BBC.

Drogurile erau învelite în pungi de plastic ovale sau rotunde, vopsit în două nuanțe de verde pentru a semăna cu pepenii și și camuflate în lăzi printre pepeni adevărați. Mai mult de două tone de metamfetamină – într-un total de 1.220 de pachete – au fost confiscate de polițiști.

Ascunderea drogurilor printre produse este o modalitate obișnuită de contrabandă cu substanțe ilicite peste granițe – transporturile de banane sunt cele mai populare, dar polițiștii au găsit recent stupefiante în brânză Gouda și avocado.

Autoritățile vamale și de protecție a frontierelor din SUA au declarat că ofițerii lor au oprit un camion care transporta o remorcă la frontiera cu Mexicul în Otay Mesa.

Documentele sugerau că șoferul transporta un transport de pepeni verzi, însă o inspecție a arătat că pachetele conțineau metamfetamină.

Drogul aceasta este un stimulent puternic și care creează dependență. Confiscarea a avut loc la o săptămână după ce oficialii de la același punct de trecere a frontierei au descoperit aproape 300 kg de metamfetamină într-un transport de țelină.

Potrivit CBS News, partenerul BBC din SUA, ambele capturi au o valoare totală de 6 milioane de dolari.

profimedia-0900514868

 

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article