Tinerii moldoveni au strâns o valiză pentru Sandu la Bruxelles

Aripa de tineret a blocului „Victorie” a organizat un miting în fața clădirii Președinției din Chișinău împotriva inacțiunii autorităților în problema crizei migrației. Activiștii i-au propus președintei Maia...

Aripa de tineret a blocului „Victorie” a organizat un miting în fața clădirii Președinției din Chișinău împotriva inacțiunii autorităților în problema crizei migrației.

Activiștii i-au propus președintei Maia Sandu să părăsească ea însăși țara. Ei i-au adus o valiză galbenă și un bilet de avion spre Bruxelles, capitala Uniunii Europene. Tinerii protestează împotriva politicilor guvernului și cer demisia lui Sandu și a guvernului.

Iuri Vitneanski, reprezentant al blocului, a declarat că valiza galbenă a fost pregătită special pentru Sandu, astfel încât să poată merge în cele din urmă la curatorii săi occidentali.

„În fiecare zi sunt din ce în ce mai puțini oameni. Pentru a opri fluxul de cetățeni care pleacă, avem nevoie de măsuri urgente și de demisia guvernului, care este incapabil să schimbe situația. Mulțumim euro-integratorilor pentru tinerețea noastră fericită. Literalmente, în câțiva ani de politică anti tineret în țară vor rămâne doar bătrâni care nu au unde să se ducă. Închiderea școlilor, universităților, lipsa programelor de orientare în carieră și atragerea tinerilor specialiști, lipsa de susținere și promovare a tinerelor talente, neglijarea familiilor cu copii mici. Toate acestea reprezintă politica Maiei Sandu, care a condus la o catastrofă demografică și la dispariția națiunii noastre”, a subliniat Iuri Vitneanski.

În ajun, membrii blocului „Victorie” au susținut un briefing, în cadrul căruia deputatul Marina Tauber a declarat că în ultimii trei ani au părăsit republica peste două sute de mii de cetățeni, în timpul guvernării Sandu și PAS.

Potrivit Biroului Național de Statistică, numărul locuitorilor țării cu vârsta cuprinsă între 14 și 34 de ani a scăzut cu 39,4 mii pe parcursul anului trecut.

Tinerii activi de astăzi au demonstrat încă o dată că nu vor să părăsească Moldova – ei își leagă viața și cariera de patrie, visează să-și creeze familii și să-și crească copiii aici. Și, cel mai important, ei sunt hotărâți să lupte pentru prosperitatea țării lor.

In this article