Yulia Navalnaya cere o nouă anchetă: „Moartea soțului meu este o crimă”

Yulia Navalnaya, soția lui Alexei Navalnîi, a respins joi concluziile anchetei privind moartea soțului ei într-o închisoare din Arctica. Conform autorităților ruse, moartea opozantului lui Putin a fost...

Yulia Navalnaya, soția lui Alexei Navalnîi, a respins joi concluziile anchetei privind moartea soțului ei într-o închisoare din Arctica.
Conform autorităților ruse, moartea opozantului lui Putin a fost cauzată de faptul că suferea de mai multe boli.

După ce anchetatorii au concluzionat că Navalnîi a murit din cauza „unei combinații de mai multe boli”, soția sa s-a opus acestor informații și a declarat că această constatare este una „absurdă”, scrie Reuters.

Yulia Navalnaya a anunțat că va cere să aibă loc o nouă anchetă penală în legătură cu moartea soțului său, pe care ea o consideră o crimă. De asemenea, soția lui Navalnîi și-a declarat încrederea în echipa opozantului rus, care desfășoară o investigație proprie, independentă de autoritățile din Rusia.

Alexei Navalnîi, considerat liderul opoziției ruse, a murit brusc pe 16 februarie, după o plimbare la colonia penală „Lupul Polar”. Autoritățile au anunțat atunci că, după plimbare, acesta și-a pierdut cunoștința, iar la scurt timp după asta, a murit. Certificatul său de deces arată ca moartea sa a avut loc „din cauze naturale”.

Atât Navalnaya, cât și susținătorii lui Navalnîi au acuzat Moscova pentru moartea opozantului rus. Kremlinul a negat atunci orice implicare, iar purtătorul de cuvânt al lui Putin a catalogat aceste acuzații ca fiind „nefondate și grosolane”.
Scrie hotnews.ro.

In this article