Ministerul Educației introduce mentori în școli pentru a susține profesorii

De la 1 septembrie, în toate instituţiile de învăţământ general din Moldova vor apărea noi angajaţi – mentorii. Aceştia „vor ajuta profesorii, inclusiv tinerii specialişti, să-şi îmbunătăţească competenţele...

De la 1 septembrie, în toate instituţiile de învăţământ general din Moldova vor apărea noi angajaţi – mentorii. Aceştia „vor ajuta profesorii, inclusiv tinerii specialişti, să-şi îmbunătăţească competenţele pedagogice, să implementeze tehnologiile digitale şi să-şi dezvolte capacităţile profesionale”.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a comunicat agenţiei Infotag, menţionând că Institutul Naţional pentru Educaţie şi Leadership (INEL) a lansat un program de formare a mentorilor cu sprijinul UNICEF şi PNUD.

Este planificată formarea a 1.000 de mentori. Aceştia vor promova cele mai bune practici educaţionale în clasă/şcoală, vor sprijini dezvoltarea profesională şi personală a profesorilor şi vor promova învăţarea profesională.

Mentorii vor oferi sprijin de orientare şi consiliere tinerilor profesionişti la începutul carierei lor didactice. Prima cohortă de formare a 80 de mentori naţionali va fi condusă de consultanţii internaţionali în mentorat Doina-Cecilia Flinn şi Ada Bena.

Referinţă: Programul de formare a mentorilor este parte integrantă a proiectului finanţat de UE „Promovarea educaţiei de calitate şi a oportunităţilor de învăţare pe tot parcursul vieţii”.

In this article