Un minor în vârstă de 12 ani s-a înecat în timpul scăldatului în râul Prut

Un tragic incident s-a petrecut în după-amiaza zilei de 13 august 2024, când un băiat de 12 ani s-a înecat în râul Prut, în localitatea Vadul lui Isac,...

Un tragic incident s-a petrecut în după-amiaza zilei de 13 august 2024, când un băiat de 12 ani s-a înecat în râul Prut, în localitatea Vadul lui Isac, raionul Cahul. Potrivit informațiilor disponibile, doi minori au plecat să se scalde fără supravegherea adulților. În timp ce băiatul de 12 ani a intrat în apă, el nu a mai ieșit la suprafață, iar celălalt copil a fugit acasă pentru a solicita ajutor.

Hainele și bicicleta copilului au fost găsite de angajații poliției de frontieră, care au alertat serviciile de urgență. Scafandrierii IGSU din Cahul au intervenit pentru a efectua lucrări subacvatice. Căutările au continuat pe parcursul zilei de 14 august, dar fără rezultat.

În dimineața zilei de 15 august, misiunea subacvatică a fost reluată, iar la ora 7:30, corpul minorului a fost găsit și extras din apă în apropierea satului Colibaș. Circumstanțele exacte ale incidentului sunt investigate de organele de resort.

Autoritățile îndeamnă părinții să-și supravegheze strict copiii și să nu le permită să se afle și să se joace în apă fără supraveghere. De asemenea, se recomandă ca scăldatul în locuri nedotate cu stații de salvare și în perioada caniculară să fie evitat.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2024, în urma nerespectării regulilor de siguranță la scăldat în bazinele acvatice, au decedat 56 de adulți și 10 minori.

In this article