Ilan Șor critică prețurile mari la energie și denunță măsurile guvernamentale

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a făcut recent declarații pe canalul său de Telegram cu privire la costurile ridicate ale energiei electrice în Moldova. “Electricitatea va deveni curând...

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a făcut recent declarații pe canalul său de Telegram cu privire la costurile ridicate ale energiei electrice în Moldova. “Electricitatea va deveni curând de aur,” a afirmat acesta, referindu-se la creșterea continuă a prețurilor.

Șor a criticat decizia de a importa electricitate din România la prețuri ridicate, când există alternative interne. “De ce să o cumpărăm de la români, de câteva ori mai scump, dacă avem GRES Moldova?” a întrebat el retoric, sugerând că sursele locale de energie ar putea fi mai avantajoase pentru cetățeni.

Într-o declarație adresată direct președintei Maia Sandu, Șor a acuzat-o că nu protejează interesele cetățenilor. “Maia, fără rușine, le-a pus mâna în buzunar cetățenilor,” a spus el.

Șor a promis că va prezenta soluții pentru reducerea costurilor energiei electrice. “Cum putem face ca facturile la energie electrică să nu mai fie o strangulare pentru oameni? Vă povestesc când vom înceta să plătim sume uriașe pentru energie,” a încheiat el.

In this article