Doi polițiști din Ialoveni – reținuți pentru 2.000 euro primiți ca „să ajute” la soluționarea unei plângeri în privința persoanei reclamate

Procurorii PCCOCS și ofițerii SPIA anunță reținerea a doi polițiști din Ialoveni, după ce unul din ei ar fi primit 2.000 euro de la o persoană, pentru ca...

Procurorii PCCOCS și ofițerii SPIA anunță reținerea a doi polițiști din Ialoveni, după ce unul din ei ar fi primit 2.000 euro de la o persoană, pentru ca „să o ajute” în privința soluționării unei plângeri pe numele acesteia.

Mai exact, persoana pe care cei doi prezumtiv se oferiseră „să o ajute” a fost reclamată pentru că ar fi sustras de la cineva prin înșelăciune suma de 40.000 lei. Totuși, aceasta pretindea că doar împrumutase banii și nu intenționa să evite întoarcerea lor.

Urmare a măsurilor speciale de investigații, unul din cei doi polițiști prezumtiv ofertanți a fost reținut cu sprijinul angajaților „Fulger,”  chiar în momentul în care primea suma de 2.000 euro. Banii, însă, erau transmiși sub controlul ofițerilor SPIA, sub conducerea procurorilor PCCOCS, fapt care a scutit persoana reclamată de răspundere penală pentru transmiterea acestei sume polițistului.

Urmează ca procurorii să cerceteze probele acumulate pentru ca să formuleze învinuirile pentru trafic de influență, timp în care ambii bănuiți beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article