Liderul Hamas a fost ucis la Teheran

Șeful biroului politic al organizației islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, a fost asasinat la Teheran, capitala Iranului. Acest lucru a fost anunțat de presa de stat iraniană. Haniyeh și...

Șeful biroului politic al organizației islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, a fost asasinat la Teheran, capitala Iranului. Acest lucru a fost anunțat de presa de stat iraniană. Haniyeh și unul dintre gardienii săi de corp și-au pierdut viața „după ce clădirea în care stăteau a fost lovită”.

Liderul Hamas a fost la Teheran pentru a participa la ceremonia de inaugurare a președintelui iranian Masoud Pezeshkian, care a avut loc ieri. Hamas a confirmat deja moartea liderului său, arătând cu degetul spre Israel:

„Mișcarea de rezistență islamică Hamas deplânge moartea liderului său Ismail Haniyeh, care a căzut în urma unui raid sionist laș împotriva reședinței sale din Teheran, după ce a participat la inaugurare. ceremonia noului președinte iranian”, se arată într-o notă publicată de organizația palestiniană. Musa Abu Marzouk, membru al biroului politic al Hamas, a declarat că uciderea lui Haniyeh „nu va rămâne nepedepsită”.

Intervievați de postul de televiziune „CNN”, reprezentanții Forțelor de Apărare Israelului (IDF) au refuzat să comenteze asupra asasinarii liderului Hamas, afirmând că IDF „nu răspunde la rapoartele din presa străină”.

 

Un oficial prezidențial american anonim a declarat pentru postul de televiziune că „Casa Albă este la curent cu informații conform cărora liderul politic Hamas Ismail Haniyeh a fost ucis în Iran”. Oficialul, însă, a refuzat să ofere comentarii suplimentare.

In this article