Sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris li s-a înmânat drapelul de stat

Sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris li s-a înmânat drapelul de stat. În cadrul ceremoniei dedicate acestui eveniment, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a...

Sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris li s-a înmânat drapelul de stat. În cadrul ceremoniei dedicate acestui eveniment, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a menționat că steagul nu este doar un simbol al națiunii, ci și o reprezentare a speranțelor concetățenilor, un simbol al unității, curajului și al spiritului de neînfrânt al poporului moldovenesc.

Șefa statului i-a încurajat pe sportivi să meargă la Olimpiadă cu încredere și demnitate și să concureze corect, transmite breakingnews.md cu referire la IPN.

„La Jocurile Olimpice ajung să participe doar cei mai buni dintre cei mai buni și pentru fiecare dintre dumneavoastră aceasta înseamnă o realizare extraordinară, iar pentru noi înseamnă o mândrie mare pentru întreaga noastră țara. Știm cu toții că, după mii de ore de muncă istovitoare, traume, durere, sacrificiu, participarea la cea mai prestigioasă competiție de pe glob în domeniul sportului este o răsplată pe potrivă. Visul oricărui sportiv de performanță este să participe la Jocurile Olimpice și să revină acasă cu o medalie”, a menționat șefa statului.

Maia Sandu a subliniat că în ultimii ani statul a încercat să facă mai mult pentru sportul de performanță, precum creșterea burselor, îmbunătățirea condițiilor de pregătire și antrenament, și în continuare are angajamentul de a face mai bune condițiile pentru sportul de performanță, dar și pentru sportul de masă.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a afirmat că participarea la Jocurile Olimpice este o dovadă a talentului sportivilor, determinării și a muncii asiduă depuse mulți ani la rând.

„Vă dorim mult succes în competiții și sperăm că veți aduce acasă cât mai multe medalii. Indiferent de rezultate, sunteți deja învingători pentru noi, pentru că ați demonstrat că munca și perseverența pot depăși orice obstacol”, a spus ministrul în mesajul său adresat sportivilor.

Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi, și-a exprimat convingerea că sportivii sunt pregătiți pentru a evolua la cel mai înalt nivel.

Sportivii care vor purta drapelul de stat la Jocurilor Olimpice de la Paris sunt arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca. Dan Olaru a promis că vor purta tricolorul cu mândrie și determinare și că vor face tot ce e cu putință pentru a arată întregii lumi că Moldova este o țară cu oameni talentați.

Echipa care va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de vară este compusă din 26 de sportivi, care vor concura la 10 probe sportive. Cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice va avea loc la Paris, Franța, între 26 iulie și 11 august.

In this article