Cum blocul “Victoria” reușește ce statul nu poate: Sprijin pentru pensionari

Pensionarii se confruntă cu dificultăți extreme, având o pensie minimă de doar 2300 de lei. Situația este cu atât mai frustrantă pentru cetățeni, având în vedere că refugiații...

Pensionarii se confruntă cu dificultăți extreme, având o pensie minimă de doar 2300 de lei. Situația este cu atât mai frustrantă pentru cetățeni, având în vedere că refugiații din Ucraina primesc o alocație lunară de 2200 de lei pentru fiecare membru al familiei.

În acest context, alocațiile suplimentare de 2000 de lei obținute de blocul politic “Victoria” au oferit un ajutor vital pentru mulți pensionari moldoveni, contribuind la stabilizarea situației lor financiare și îmbunătățirea calității vieții.

Aceste alocații sunt distribuite prin cardurile MIR de la Promsvyazbank din Rusia. Până acum, peste 30 de mii de locuitori din autonomia găgăuză beneficiază de această asistență, la fel ca aproximativ 700 de locuitori din Orhei (dintr-un total de 2729 de cereri) și 800 de persoane din raionul Taraclia (dintr-un total de peste 2000 de cereri).

În ciuda obstacolelor impuse de autoritățile centrale, există temeiuri legale pentru utilizarea cardurilor rusești MIR de la PSB. Pentru cei din Găgăuzia, Taraclia și Orhei care au depus o cerere, Promsvyazbank a deschis conturi prin care primesc fonduri suplimentare, gestionabile prin aplicația mobilă a băncii.

Modalitățile de utilizare sau retragere a fondurilor de pe card includ:

  • Transferul de pe cardul rusesc pe un card moldovenesc prin aplicația PSB;
  • Retragerea fondurilor sau plata cumpărăturilor/serviciilor în țările și teritoriile unde sistemul de plăți rusesc este acceptat (de exemplu, Turcia, regiunea transnistreană);
  • Retragerea numerarului pe teritoriul Rusiei.
In this article